Стрийминговата услуга „Нетфликс“ ще пусне анимационен сериал за Елвис Пресли, съобщи „“Holliywood Reporter“. Новината беше разпространена по повод 42-рата годишнина от смъртта на певеца.

Поредицата ще бъде комедийна и ще се нарича „Агент Кинг“. В нея легендарният артист ще бъде представен в ролята на шпионин, който работи в тайна организация и се бори със злото.

Сценарият за сериала ще бъде написан от Майк Арнолд, а като негови съавтори и изпълнителни продуценти ще работят Джон Еди и бившата съпруга на музиканта – Присила Пресли.

По нейните думи, в детството си Елвис е мечтаел да стане супергерой, който спасява света, а анимационната поредица „ще направи тази мечта реалност“. Присила отбелязва още, че проектът на „Netflix“ и „Sony Animation“ е отлична възможност Елвис да бъде представен в нова светлина пред феновете му.

Наричан Крал на рокендрола, Елвис Пресли е вписан и в Книгата на рекордите на Гинес като артист, издал най-голям брой албуми, които са се превърнали в хитове – цели 97. Общият брой на всички издадени негови плочи възлиза на милиарди. Певецът почина на 16 август 1977 г. на 42-годишна възраст от сърдечен удар. Според непотвърдена информация истинската причина за смъртта му е била свързана със злоупотреба на транквиланти и наркотици.

avtora.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви