За къщата на Иван Славков в Черномрец се носят легенди. Разказват се под сурдинка дочути слухове за грандиозни купони с много жени, джакузита, басейни, шампанско и какво ли още не. Каква е истината?

Къщата е построена през 80-те години на миналия век.

Имотът е купен през 1983г., като се твърди, че цената му е била 1,50лв. на квадратен метър. По това време обаче в покрайнините на тогавашното село са се продавали имоти и по 1 лев. Там, където е построена къщата на Славков, тогава е имало само нива. И в момента тя е на южния край на града, от където започват земеделските земи.

Къщата е на един надземен етаж на като застроената площ от 150 кв.м., а дворът е 800 кв.м.

В големия хол има огромна камина, която започва от сутерена. Около нея има кръгла бетонна пейка. На същия етаж има кухненски бокс, три тоалетни, баня и още три стаи. От там, както и от отделен вход извън къщата, се слиза в сутерен. Там има още няколко стаи, както и големи сервизни помещения, които наистина са предвидени за джакузи. В момента обаче изглеждат направо зловещо.

Къщата има инсталация за парно и подово отопление. Има кабели за телефон. Отвън е имало гараж и още едно сервизно помещение.

Архитектурата е доста впечатляваща, особено като се има предвид, че е строена през 80-те. На тавана има дървена ламперия. Половината от първия етаж обаче е строена без основи и сградата пропада. Изобщо цялата постройка вероятно трябва да се събори и да се построи отново, тъй като ремонтът й би излязъл доста скъп. Освен това архивите на община Созопол са изгорели, а заедно с тях и плановете на къщата. Не ги е запазила и столичната архитектка, чието дело са.

Всичко в сградата говори, че слуховете за безпаметни оргии в нея са силно преувеличени.

Нищо не показва, че къщата изобщо е била обитавана някога. Няма следи от нищо луксозно, нито от мебели. На подовете в стаите има плочки, но те изглеждат по-скоро като фаянс, който се слага на стени. Всичко е като от магазин от онова време.

В тоалетните има тоалетни чинии, в една от баните има вана, но няма никакво друго оборудване. Кухнята също сякаш никога не е била довършена, има само един иззидан плот. Кръглата пейка пред камината си стои без облицовка.

Прозорците и дограмите, които са дървени, са изпочупени.

Здрава е само една плъзгаща се алуминиева врата, водеща към градината, която вероятно е била слагана по-късно. Дворът е обрасъл с бурени, гаражът е разрушен. Оградата е от метални платна. Най-ценното нещо там е едно маслиново дърво, което сигурно е било посадено много преди построяването на къщата.

От доста време имотът е обявен за продажба.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − five =