Отдавна се говори за филм за легендарния учител джедай, който да разкаже повече за неговия произход. А и Юън Макгрегър нееднократно заяви желанието си да се завърне отново в ролята, в която го видяхме в първите три епизода от междузвездната сага на Джордж Лукас. Това явно няма да стане факт в кината, но може би ще се случи на малкия екран.

Някои медии вече съобщиха, че Макгрегър е подписал договор за участие в сериал за Оби-Уан Кеноби. Той ще е част от платформата „Дисни+“, за която се подготвят няколко телевизионни продукции за популярни герои като Локи и Ястребово око от отбора на Отмъстителите, както и „The Mandalorian“, който също ще ни отведе в познатата далечна галактика.

„Дисни“ отдавна крояха планове за филм на учителя Кеноби. Сценарият е готов от няколко години, а за режисьор бе привлечен номинираният за „Оскар“ Стивън Долдри („Часовете“). През август 2017 г. бе обявено, че официално започва подготовка за снимките на филма. В крайна сметка миналогодишният провал на „Соло: История от Междузвездни войни“ принуди студиото да замрази всички подобни проекти, сред които бе и филм за ловеца на глави Боба Фет, по който работеше Джеймс Манголд.

Все още новината за сериала за Оби Уан Кеноби е неофициална, но се надяваме да видим Юън Макгрегър отново в култовата роля. Предполагаме, че историята ще следва подготвяния сценарий за филма и ще ни представи какво се е случило с популярния герой между събитията в „Отмъщението на ситите“ и „Нова надежда“.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × one =