ММС

Бургазлия забърква вв гаража си препаратът ММС с високо съдържание на хлор, който родава като лекарство за почти всичко – от болни бъбреци до рак и хепатит, разкрива БТВ. „Това фалшиво лекарство е по-опасно и от белината дори. И при ниска концентрация на тази течност, то трябва да се пие по 8 пъти на ден според етикета, което е опасно за здравето“. Това заяви химикът от БАН Нина Нанкова в сутрешния блок на БТВ.

„Най-лошото е, че пише, че колкото по-тежко е заболяването, толкова по-малко трябва да е разреждането. Така човек ще си изгори хранопровода и най-малкото ще си навлече язва“, каза още тя.

„Светослав Стаматов от Бургас няма никакви разрешителни и забърква течността в дома си. Пред РЗИ вчера той заяви, че не продава лекарство, а пречиствател на вода“, разкри главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Трябва ли двама експерти да обясняват, че не трябва да се пие препарат за тоалетна“, попита експертът.

„7 души са починали в САЩ от това фалшиво лекарство, а на световен план по 260 души влизат в болница. След три дни ще има нов сайт, с ново подобно фалшиво лекарство. Ако сте болни, отидете на лекар, а не бъдете наивни“, завърши д-р Кунчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × two =