Многократният държавен шампион Антон Дацински триумфира с Купа Бургас в деветото издание на националния турнир по прескачане на препятствия.


В надпреварата при мъже и жени плевенският състезател на клуб „Студенец” участва с два коня. Първото място и престижната купа Дацински спечели с кон Карас. С кон Джесика той се класира на трето място.

Това е втора титла за Антон Дацински, който през 2017 г. отново триумфира на първото място в Бургас. Плевенчанинът има призови места от международни състезания, той е дългогодишен участник в националния отбор. През 2018 г. участва във финала на втора Девизия в категория 5* в Будапеща, Унгария, като част от националния ни отбор, който става втори на кръг от Световната купа в Атина.


Втори в подреждането при 6-годишни и по-възрастни коне на височина 130/135 см, застана Мирослав Илиев с кон Целесте от „Тракиец”. Четвърти е Ленко Ангелов с кон Карисима от „Болканхорсис”, а петото място зае Ванеса Атанасова с кон Хепи от „Шумен”.


При 4-5 г. коне и по-възрастни, победителка стана бургазлийката Рая Порточанова с кон Акодеса от клуб „Демет”, при мъже и жени в същата категория първа е Елица Иванова с кон Недкогадаров от „Сливнишки герой”. При юноши и девойки до 14 г., /60 см/ първото място зае Любомир Янков с кон Хари от „Кайлъка”.


Първи места спечелиха още Светлозар Славчев с кон Адора от клуб „Екуестре”, Венето Тенев с кон Антонио Бандерас от клуб „Теневисин”, Ивайла Каменова с кон Чакуита от клуб „Вършец”, Недко Гайдаров с кон Арецо от клуб „Шумен”.


Националният турнир по прескачане на препятствия за Купа Бургас се проведе при голям интерес. Над 120 коня взеха участие, а призьорите си поделиха 17 000 лв. награден фонд.
За градуса на настроението на конната база в Парк Езеро се погрижи рок певицата Милена Славова.


Организатор на атрактивната спортна надпревара бяха община Бургас, Българска федерация конен спорт и клуб по конен спорт „Кан Аспарух”.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви