Те са родените межди 1995 и 2015. Първото поколение, родено и израснало изцяло в новите технологии. Те следят тенденциите и ги следват, те създават свои правила. Стилът им се отличава с удобство и е силно повлиян от духа на улицата. Те държат на марковите дрехи. А модната индустрия ги следва и все по-често създава дрехи точно за тях.

Поколението Z са новите модни диктатори, защото знаят как да използват интернет, за да създават и налагат тенденции и да накарат хиляди други да ги последват. Ето кои са модните правила, които поколението Z налага.

1. Атлейжър – няма нищо по-важно

Все по-често ще чувате тази странна на пръв поглед дума. Атлейжър е модна тенденция, при която дрехи, предназначение за спорт, се носят в ежедневието, в офиса, дори на официални събития. Атлейжър дрехите са удобни, но и много стилни.

Сред най-популярните атлейжър дрехи в момента са йога клиновете, анцузите, суитшъртите, спортните потници и панталоните с широки крачоли. Атлейжър дрехите са удобни, но и много елегантни, отличителни черти на стила на поколението Z.

2. Носете полово неутрални дрехи

Полово неутралните дрехи са актуални, особено в по-големите държави. Поколението Z е силно повлияно от тази тенденция. Все повече модни марки създават тениски, суитшърти, якета и деним дрехи, при които трудно можете да разберете дали са дамски или мъжки.

Всъщност те не са нито едно от двете, а стоят някъде по средата, разчупвайки стереотипите.

Друга, не толкова крайна, разновидност на тази тенденция, е носенето на дрехи, създадени за противоположния пол. При мъжете това са най-често тениски, докато при жените включват почти всяка част от гардероба.

3. Не следвайте тенденциите

Сигурно ще ви се стори странно, но едно от правилата на поколението Z е да не се следват никакви модни тенденции. Отличителна черта на стила на много от младите хора е да не изпъкват с крещящи цветове и лога на дрехите. Техният начин е да „блестят незабележимо“, като залагат предимно на личното усещане за стил.

4. Почувствайте духа на рока

Поколението Z има свободолюбив дух и обича да се забавлява. Това обаче никога не е за сметка на удобството. Затова, когато говорим за по-елегантен тоалет, то поколението Z залага отново на класическото и ненатрапчиво удобство. Стилът им е силно повлиян от рок музиката – кожени панталони, якета и дрехи с кожени елементи, карирани ризи. Черното преобладава, но към него винаги има добавен интересен е ненатрапчив акцент – катарами, копчета, ципове.

rozali.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × five =