Официалният претендент на IBF в тежка категория Кубрат Пулев отговори на нападките на бившия световен шампион на WBA, IBF и WBO и настоящ линеен шампион Тайсън Фюри по повод отказа на българския боксьор да се бие с него.

Кобрата твърди, че всъщност е точно обратната ситуация.

„Фюри използва мен и някои други боксьори, за които знае, че в момента не сме на разположение поради различни причини, само за да може да си прави PR. Преди няколко години той отказа да се бие с мен и то не защото беше ангажиран, както аз съм сега. Той беше на разположение, но просто се уплаши!”, заяви Кубрат.

След като спечели с единодушно решение на съдиите срещу братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри, миналия октомври, Пулев стана задължителен претендент за титлата на IBF и сега чака победителя от предстоящия реванш между Анди Руис и Антъни Джошуа.

„Първата ми цел е да стана световен шампион”, категоричен е българският боксьор.
„Аз не се бия само с произволни неизвестни противници, както прави Тайсън Фюри! Спечелването на тези колани в момента е основният ми приоритет. Ще дойде редът и на Фюри и когато това стане, ще го направя също толкова безсилен, колкото братовчед му, който също много говореше”, обеща Кобрата.

От Международната боксова федерация (IBF) са взели решение боят на българския нокаутьор Кубрат Пулев с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа да се състои до 31 май 2020 година.

Българинът вече чака дълго време за този мач. Удължаването на времето се получи след неочакваната загуба на Антъни Джошуа от Руис. Така американецът става защитаващ титлата, а в договора имаше залегнала клауза за реванш.

Не случайно Кубрат Пулев посъветва британеца да не иска нов мач с Руис. Сега нищо чудно Джошуа да нокаутира нямащия спортна фигура Анди и нещата да се върнат в изходна позиция.

От IBF са поставили условие победителят от боя Руис – Джошуа в писмен вид да приеме участие в мач с претендента за пояса на IBF – Кубрат Пулев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 + 15 =