Треньор на СК „Акулите-Бургас“ завоюва 2 медала и записа класирания в челните позиции на Световното първенство по плуване за ветерани, което се проведе от 12 до 18 август в Гуанджу, Южна Корея.

Иван Ангелов, който е и учител по физическо възпитание и спорт в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, се състезава в четири дисциплини– 50м гръб (4-то място, където спря хронометъра на 28.39сек., само на 0.08сек. от второто място, което пък се подели между други двама плувци), 100м гръб (5-то място, с резултат 1:03.14мин.), 200м гръб (7-ми с резултат 2:21.65мин.) и 50м кроул (10-ти с резултат 25.31сек.). На световния шампионат за ветерани в Южна Корея медали получават плувците, класирали се на първите 6 места

„Направих добри времена, дори на някои от дисциплините подобрих личните си постижения от преди 3 години, когато станах европейски шампион в Лондон. Конкуренцията беше много силна“, каза Иван Ангелов след края на участието си в шампионата за ветерани.

През 2016г. в Лондон Иван Ангелов, който е и многократен държавен шампион в стила гръб, стана европейски шампион на 50м гръб и вицешампион на 100м. От 2017 г. той е един от треньорите в проспериращия бургаски клуб „Акулите“

Ангелов благодари на всички, които са му помогнали в това начинание – на семейството му, че е било до него и го е подкрепяло, за финансовата помощ, оказана от община Бургас и рекламодатели.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 + 8 =