В неделя в пространството симБиотично на Атанасовското езеро от 18:00 часа ще се проведе експерименталният концерт на YPSMAEL (de) & E.U.E.R.P.I. (bg). Необикновеният музикален експеримент ще подгрее преди фестивала за съвременно изкуство „ВОДА“.

Българският музикален проект E.U.E.R.P.I. и германският музикален проект Ypsmael ще се срещнат заедно на брега на Атанасовско езеро, за да направят един спонтанен експериментален концерт, основан на импровизация и композиция на живо, който ще се случи тук, сега и никога няма да бъде повторен в същия вид

Немският артист Норман или Ypsmael гостува за пореден път в България. Преди 2 години той се среща с 37-годишния Мирян Колев, познат като E.U.E.R.P.I., в Бургас на фестивала за съвременно изкуство „Вода“. Първият им общ проект се осъществява миналата година. През 2019 г. решават да направят мини турне из страната с концерти-импровизации във Велико Търново, Бургас, а след това и на нос Емине.

Музиката на Ypsmael е базирана върху композиция на живо и свободна импровизация, използвайки звуци, отразяващи заобикалящата го социална и физическа среда. Изпълненията му на живо са site-specific, като пряко се влияят от аудиторията, другите музиканти с които колаборира и акустиката на помещенията. Създателят на проекта има богата биография в колаборациите на живо като някои от участията му включват съвместни пърформанси с десетки артисти

Входът е свободен.

Концертът „Warm up for WATER“ е подгряващо събитие за фестивала за съвременно изкуство „ВОДА“, който се реализира от Сдружение „Танц БГ“ и Българска Фондация Биоразнообразие – клон Странджа с подкрепата на Община Бургас – Програма за съфинасиране на културни проекти, Младежки Културен Център – Бургас, Министерство на Културата, БНР-Бургас, Старт Инженеринг АД, ВИЖ Бургас, както и с подкрепата на бургаската общественост, включила се в кампанията „Заедно за ВОДА“. БИЛЕТИ за „ВОДА“ 2019 вече могат да се закупят от касата на Часовника – цена 8 лв. за ден, 20 лв. за целия период на фестивала.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen + sixteen =