Буря удари Истанбул и предизвика наводнения в някои райони на града в събота, съобщава АФП. Проливните дъждове превърнаха множество улици в турския мегаполис в реки и причиниха истински транспортен хаос. Наводнен е и историческия закрит пазар „Капалъ чарши“. В подлез бе открито безжизненото тяло на един човек, съобщава частната турска телевизия НТВ.

Заради дъжда за кратко бяха спрени фериботните връзки между азиатската и европейската част на града. От кметската управа издадоха предупреждение към гражданите да бъдат внимателни заради лошото време

Проливният дъжд продължи около два часа като сериозно засегна историческата „Капалъ чарши“ – един от най-старите закрити базари в света, където много от собствениците заявиха, че магазините им са наводнени.

По улиците във водния капан бяха хванати множество автомобили, чийто шофьори бяха спасявани от екипи на пожарната. В един от истанбулските квартали кола падна в огромна яма, отворила се насред пътното платно заради дъждовете

Силна буря и проливен дъжд превърнаха в реки и улиците на руския черноморски град Сочи. Гражданите на Сочи се включиха в социалните мрежи в събота, за да споделят последствията от силния дъжд, който заля града, превръщайки улиците в бързи потоци. Проливните дъждове също нарушиха трафика, принуждавайки автомобилите по същество да „плават“ по пътищата. Няма информация за жертви и пострадали.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви