Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо Николай Ттрингов, привлечен като обвиняем за отправени закани с убийство към трима граждани.

Николай Т. е привлечен като обвиняем за това, че на 13.08.2019 г., в гр. Бургас, на ул. „Раковска“, се заканил с убийство на Е. В. и З. В., насочвайки срещу тях, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. И за това, че на същата дата, в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, в условията на реална съвкупност с описаните престъпления, се заканил с убийство и на Н. Т.

Съдът намери, че от събраните до настоящия момент доказателства, може да бъде обосновано с достатъчна степен на вероятност предположението, че е възможно Николай  да е извършил престъплението, за което му е повдигнато настоящото обвинение. Според съдебната инстанция действията на обвиняемия се характеризират с висока степен на обществена опасност, макар същият да е в млада възраст, както и неосъждан.

Той е демонстрирал едно изключително арогантно поведение в светлата част на деня пред граждани, видимо подстрекаван и окуражаван от поведението на останалите му приятели.

В акта на съда се казва „че са налице данни за наличие на положителни проби за употреба от страна на Николай Т. на алкохол и марихуана, непосредствено преди извършване на деянието. Въпреки това обаче съдебната инстанция отчете обстоятелството, че Николай Трингов е млад човек, който до сега не е бил осъждан и няма данни да е криминално проявен. В същото време обвиняемият има регистриран постоянен адрес, на който живее със своята майка. Всичко това обосновава за съда извод, че не е необходимо ограничаване на придвижването на обвиняемия да става непременно в ареста, а по – адекватна по вид и тежест в случая се явява мярката за неотклонение „Домашен арест“. Тя, според съда, би оказала същото въздействие спрямо лицето.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви