Премиерата на най-новата книга на журналиста Мариана Праматарова ще се състои на 18 август в Експозиционен център „Флора“. Представянето на книгата „Сакрално: Чудесата близо до нас“ е включено във фестивала „С книга на плажа“.

Събитието се организира от Община Бургас и Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас.

Мариана Праматарова е доктор по културно-историческо наследство. Живее и работи в Бургас. Пише поезия, публицистика и проза.

В книгата „Сакрално: Чудесата близо до нас“ са представени православни манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират близо до нас – в България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Турция и на Балканите.

Повечето от описаните места и светци са свързани с българската история, култура и православна традиция, но има и такива, които са непознати на широката публика и се нуждаят от повече гласност. В този смисъл книгата има познавателно значение и информативен характер. Подходяща е за всички, които се интересуват от туризъм, поклоннически пътувания, история, култура и, които с вяра пристъпват светите места за да потърсят подкрепа в трудни моменти и благодат в щастието си, защото: „Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде дадено“. (Марк 11:24). Вярата, надеждата и любовта са най-важните неща в живота и това не бива да забравяме никога.

На културно-историческа тематика са и следните книги от същия автор: „Искри от вечността“, 2008 „Бургаски музи по света“, 2009 „Градове, храмове, колоси“, 2011 „Културно-историческото наследство и новите медии – трансформации и модерности“, 2015

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви