Ще остане ли за постоянно в ареста Николай Стоянов Трингов – това решава в момента Районен съд-Бургас.

Държавният обвинител , в лицето на прокурор Попова, поиска мярката да бъде потвърдена.

Като мотиви тя посочи свидетелски показания, които сочат, че именно Трингов е стрелял с газовия пистолет. Има и реална опасност за извършване на ново престъпление от лицето, предвид това, че стрелбата е станала с изключителна дързост през деня. Освен това Трингов е опитал да скрие пистолета при ареста, давайки го на един от свидетелите.

Защитникът на Николай – адв. Хаджиев, поиска по-лека мярка. Той се позова на чистото съдебно минало на Николай, липсата на каквито и да е криминални и противообществени прояви до момента. Трингов е признал вината си, изразил съжаление и се извинил на пострадалия.

Пред съда Николай Трингов заяви: „Съжалявам много за случилото се. Бях застрашен с остър предмет и затова извадих газовия пистолет. За първи път стрелях по човек. Изключително много съжалявам и искам да се извиня на човека, но срещу мен беше изваден нож. Няма как това да се повтори. Искам по-лека мярка“.

Оказа се, че Николай Трингов /р. на 3.09.2000г. в Айтос/ е ученик и ще бъде в 12-ти кл. в СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Бургас. Той е внук на известния от близкото минало айтоски лекар д-р Нено Ненов, многогодишен управител на айтоската болница. От години д-р Ненов е председател на областния съвет на БЧК-Бургас. Той присъства в залата заедно с майката на Николай. Момчето живее на постоянен адрес с майка си в Бургас.

Припомняме, че Районна прокуратура Бургас повдигна обвинение и внесе в съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Т. от гр.Бургас за закани с убийство спрямо трима пострадали.

На 13.08.2019г. е започнало разследване по досъдебно производство, в хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Николай от гр.Бургас, за това че на 13.08.2019г. около 18,05ч. в гр.Бургас на ул.“Раковски“ се заканил с убийство на Е.В., насочвайки към него пистолет и изричайки думите „Ще ви изтрепя като мишки“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му;

Затова, че на същата дата и място, в условието на реална съвкупност с престъплението по пункт 1, се заканил с убийство на З.В., насочвайки към него пистолет и изричайки думите“ „Ще ви изтрепя като мишки“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му;

Затова, че на същата дата в гр.Бургас в к/с“Лазур“ на ул.“Копривщица“, в условието на реална съвкупност с престъплението по пункт 1 и пункт 2, се заканил с убийство на Н.Т., насочвайки към него пистолет и изричайки думите „Искаш ли да те гръмна, искаш ли да те гръмна“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

В хода на проведеното до настоящия момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Николай в извършване на инкриминираните тежки умишлени престъпления.

Същите са извършени от обвиняемия след употребата на алкохол и под въздействието на упойващо вещество.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви