Ози Озбърн
Ози Озбърн

Американски учени са открили мутация в гените на британския рок певец Ози Озбърн. Според тях, това е причината един от основателите на легендарната група Black Sabbath да пие алкохол в големи количества и въпреки това да доживее до 70 години.

Специалисти изследвали образци от ДНК на музиканта, от които проличало, че той има гени, които му помагат да бъде устойчив на наркотици и алкохол.

Това каза професорът от медицинското училище в университета в Индиана Бил Съливан пред New York Post.

„Ози е генетичен мутант“, пише Съливан в своето изследване за ефекта на ДНК върху човешкото поведение.

През 2010 г. учени от Knome, Inc. от Масачузетс, изследващи човешката генетична информация, решиха да изследват необичайна човешка ДНК и се свързват с Озбърн. След провеждане на тестове в продължение на няколко години, те установили, че певецът има неизследвана досега мутация, което го прави практически „имунизиран” срещу дългосрочните негативни ефекти на алкохола.

Според Съливан вариациите в гените влияят на човешкото поведение. Някои хора например се пристрастяват към сладкишите, някои мутации на гени влияят на пристрастреността към кафето. Според учените гените влияят дори на основните емоции на хората, сексуалността и политическите мнения.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 3 =