За 12-ти път Приморско е домакин на Национален офроуд събор, който ще се проведе от 2 до 8 септември.

Организатори са Община Приморско и Валентин Вълков от авто мото клуб „Приморско 4×4“. Програмата на събитието включва и практична част.

След официалното откриване, което ще бъде на 2 септември от 20 часа на Перла, е предвидена нощна разходка за желаещите да се запознаят с местността.

На 3 септември от 11 часа на плажа състезателите ще участват в надпревари, които изключват мощни машини, но изискват демонстриране на състезателен дух и воля за победа.

В 17 часа стартира състезанието „Майстори на волана – спаси водата“, в което претендентите ще имат предизвикателната задача да минат през сложно трасе със закачен за колата съд с вода, като целта е да финишират с възможно най-малко разливане на водата. Паралелно със състезанието ще се провежда открит урок по водолазни техники, а от 19.30 часа ще започне надпреварата за най-малките състезатели в детския офроуд.

В сряда, 4 септември, сложността на предвидените игри нараства неимоверно, защото в 17 часа ще бъде даден стартът на „Карибски пирати“ . Състезанието е изключително сложно, тъй като шофьорът ще е със завързани очи и ще разчита на правилната преценка на навигатор. За да затруднят още повече състезателите, организаторите са преценили, че само едно свободно око е достатъчно за финиширане. Програмата продължава с втора част на детските надпревари и отборно теглене на джип.

На 5 септември ще бъде дамското рали, в което през последните години участничките показват завидни умения зад волана.

На 6 септември от 9.30 часа на летището ще се даде старт на състезание тип Трофи „Jurassic park”. Състезателите ще минат през местността Джавала, с. Писменово и обратно.

На 7 септември от 10 часа, освен джипове, в надпреварите влизат и АТВ и мотори. Те ще могат да се включат в траялната игра, която ще се проведе в местността Курията.

През всички дни на офроуд събора за желаещите има предвидени практични занимания и открити уроци – по радио комуникации, първа долекарска помощ, водолазни техники и практики.

1 КОМЕНТАР

  1. Страхотен събор!
    Много благодаря на „офроудъра“, който ми е откраднал снощи между 15:30 и 21:30 цялата палатка с всичката ми екипировка и документи и пари в нея. Не, че нещо ама за около 60ти път опъвам палатка и за пръв път изобщо ми крадат каквото и да е.
    Не съм му гневен, а наистина благодарен (наистина!)! Благодаря ти за приключението, което ми създаде!

    Забавлявайте се и със здраве!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 5 =