Бургаският клуб по бадминтон ще бъде домакин на националния турнир – пети кръг от Националната верига.

Надпреварата за мъже, жени, девойки и юноши ще се проведе от 16 до 18 август в спортна зала „Никола Станчев”. Срещите от турнира в комплекс Меден рудник ще се играят в групи по единично и на двойки, а след това на елиминационен принцип.

Състезателите ще мерят сили на седем корта, разпределени в четири нива. Първо ниво е определено като много силно, където за медалите ще спорят бадминтонисти с висока степен на квалификация и умения. Второ ниво също е силно, със състезатели с добра квалификация и умения. Трето ниво е средно, с основни умения и квалификация, а в последното слабо четвърто ниво играят състезатели с начални умения.

Право на участие имат всички състезатели по бадминтон, играещи във възрастите под 13 години и нагоре, според правилника на БФБ. За 2019г. право на участие имат родените през или преди 2008 г.

Домакини на предходните кръгове вече бяха Гълъбово през март месец, Габрово – април, София – май, Хасково юли. След Бургас последните два кръга са в Русе през септември и Стара Загора – ноември месец.

Първият състезателен ден, 16 август, петък, е с начало 11:00 ч. В събота и неделя турнирът е с начало съответно от 9:00 и 9:30 часа.

Домакин на петия кръг от Националната верига е СК „Бадминтон” Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви