Баща и син биха охранител
Баща и син биха охранител

Снощи около 19.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36-годишен бургазлия. Малко по-рано, прибирайки се със семейство си, в района на ул. „Копривщица“ в к-кс „Лазур“, забелязал компания от момиче и петима младежи, единият от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.

Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязъл в словесно пререкание. Младежите се държали агресивно. Те обградили мъжете, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния бургазлия, произвел изстрел към него.

Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, след което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.

Предприети са бързи издирвателни действия, като младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Те са на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени.

Установено е, че изстрелът е произведен от 18-годишен, а стъклото е счупено от негов 16-годишен. При извършения личен обиск на задържаните, пистолетът и два газови патрона за него са открити в 14-годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици. Пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол.

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-кс „Лазур“ е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.

Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

six + 6 =