Финалът на ветроходната регата за килови яхти „Кор Кароли iCard” ще се състои в Бургас. Това се случва за първи път в историята на надпреварата. От 2001 г. финалният акорд на регатата винаги е бил във Варна, но в предстоящото 19-о издание закриването и церемонията по награждаване на призьорите ще бъдат на Пристанище Бургас пред пасажерския терминал.

Регата „Кор Кароли iCard” ще стартира на 15-ти август във Варна и ще завърши на 18-ти август в Бургас. Участниците ще преминат по маршрут, в които са включени още пристанищата Балчик – Марина Балчик, и Св. Влас – Марина Диневи.

По програма в първия ден на регатата ще се проведат кратки гонки във Варненския залив, след което ще бъдат наградени победителите. На 16-ти август стартират офшорните етапи по маршрут Варна – Балчик, на 17-ти е Балчик – Св. Влас и на 18-ти – Св. Влас – Бургас. Стартът на последната гонка – в посока юг, ще бъде даден в неделя сутрин в 10:00 ч. Церемонията по награждаването и закриването е от 19:00 часа.

Регатата е за лодки с валидни ORC и IRC сертификати. Организаторите на „Кор Кароли iCard” подкрепят инициативата за запазване и развиване на национален клас „Конрад 25Р”, и в тазгодишното издание ще има отделно класиране за яхтите от този клас по реално време.

Флотилията се очаква да наброява около 40 яхти, с най-различна дължина – от 7-8 метрови до около 14-15 метрови.

Ще бъде връчена награда „Синята лента на Кор Кароли“ на лодката, преминала най-бързо в реално време четирите морски етапа.

Регата „Кор Кароли iCard” се организира от Фондация „Кор Кароли”, Община Варна, Община Бургас и яхт клуб „Кап. Г. Георгиев Порт Варна”. Главен съдия на регатата е Хенрих Кокончев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen − 6 =