В рамките на румънското председателство на Съвета на Европейския съюз, Френският институт в България заедно с Посолството на Румъния в България представят филма „Untamed Romania“.

Създаден с идеята да покаже уязвимостта на околната среда и да насърчи интереса на зрителите към света на животните и растенията, който ги заобикаля, филмът разкрива много тайни и истории чрез научна информация, която със сигурност ще заинтригува публиката.

Прожекцията му ще се състои на 16 08.2019 –в Експо център „ Флора“ –от 16.00 ч. в рамките на фестивала „ С книга на плажа“.

Входът е свободен до запълване на местата в залата.

Документалният филм „Untamed Romania“ е продукт на престижната английската компания „Off the Fence“, известна с множеството си международни награди. Той е заснет на едни от най-богатите на биоразнообразие места в света и предлага различен поглед върху привидно добре познатия континент Европа.

Филмът „Untamed Romania“ представя великолепието на природата и се стреми да ни покаже света отвъд големите градове и градските райони. Той е 90-минутно пътешествие, което отвежда зрителите на Карпатите, делтата на Дунав, Трансилвания и много други места. Картините във филма спират дъха и са в идеална хармония с музиката, специално композирана за него.

Премиерата на английската версия на филма е на 18 март 2018 във Вашингтон по време на един от най-големите филмови фестивали за околната среда The Environmental Film Festival. Три дни по-късно е представена и неговата румънска версия в Национален театър, Букурещ пред повече от 800 гости.

В Бургас ще бъде представен за първи път с любезното съдействие на Почетния консул на Румъния – Евгения Попеску.

На прожекцията ще присъства и посланикът на Република Румъния у нас Йон Гъля.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви