Стадион

Като несериозна определиха докладната на колегите си от НФСБ за отчуждаване на стадионите в Бургас членовете на Комисията по туризъм към Общински съвет. На заседанието си днес общинските съветници от комисията разгледаха докладната и изразиха не само несъгласие с нея, но дори и мнение, че тя е правно неиздържана.

С докладната си Патриотите искат спешно да се предприемат действия по отчуждаване и придобиване в собственост от община Бургас на СК „Лазур“ и СК „Черноморец“, като същите бъдат предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от местно и национално значение – развиване на местна и международна спортна дейност, От НФСБ дори са посочили и примерни цени за стадионите – 22 500 000 лева за ст. „Лазур“ и 25 004 360 лева за ст. „Черноморец“

Законът допуска отчуждаване, само когато става дума за важни национални обекти. Отчуждаване на стадион, за да бъде пак стадион, е несериозно. Благодарение на некадърното управление на Димитър Николов, община Бургас май загуби ст. „Черноморец“ и ще има да даваме едни 12 млн. лева за нов стадион. Септемврийска сесия ще има ли? Ако има, тогава от НФСБ могат и да предложат в Бургас да се направи площадка за космически ракети. След автобусно билетче по 1 лев, както и това със стадионите, само това остана като предложение да дадат. Да се наредим до Хюстън и Байконур с космодрум и ние„, коментира днес Ангел Божидаров докладната на бившите си колеги от група на НФСБ.

Общинският съветник Калчо Белов сподели от своя страна, че приемането на една такава докладна може да доведе до непредвидими последствия и разходи за община Бургас. Той също така даде и малко подробности по изграждането на нов футболен стадион в града ни

„На една от спортните комисии бе казано, че проектът за нов стадион е готов на 99%, като ориентировъчната цена от около 12,5 млн. лева. Това не официална сума, а прогнозна такава. Капацитет ще бъде за около 4000 души, с възможност да стигнат до 5000. Ще отговаря на всички изисквания и условия на ФИФА. Стадионът трябва да бъде и достатъчно достъпен и като поддръжка“, поясни Белов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − five =