Червен код за пожароопасност е в сила на места в 4 области на страната. Това означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони и трудни за овладяване. Кодът важи за част от териториите на областите Благоевград, Бургас, Хасково и Ямбол. В останалите територии на тези области важи оранжев код. Такъв индекс има и на места в областите Варна, Велико Търново, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Русе, Стара Загора. Оранжевият код означава, че опасността от пожари е много голяма.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната. Предупреждението за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол. В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35°. При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд на места ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one + one =