„Виктория‘с Сикрет“

Модели на Victoria’s Secret създадоха петиция срещу порочните практики в модния бранш. В нея са се подписали над 100 манекенки и представители на движението Time’s Up.

„През последните няколко седмици чухме множество изявления от настоящи и бивши модели за сексуални посегателства, предполагаеми изнасилвания и трафик на модели. Макар тези изказвания да не са били пряко от моделите на Victoria’s Secret, тяхната компания има изключително важна роля в разпространението на тези новини“, се казва в писмото, изпратено до известния бранд за бельо

Сред най-известните манекенки, подписали се в петицията, са Мила Йовович, Джема Уорд, Каролин Мърфи, Кристи Търлингтън, Дауцен Крус, Мила Йовович, Джема Уорд, Карън Елсън и други.

Те изтъкват, че неведнъж фотографи на бранда са злоупотребявали с уязвими момичета. И дават за пример Тимур Емек, Давид Белмер и Грег Кадел

„Обърнахме се към Victoria’s Secret, за да предприемат действия, с които ще могат да запазят модната индустрия в безопасност, като използват влиянието и силата си над техните милиони фенове и потребители по целия свят. Всеки ден модни брандове, компании и агенции ни казват какво е приемливо“, поясняват моделите, които настояват компанията да стане част от програмата RESPECT, за да може върху момичетата, работещи в нея да не се осъществява сексуален тормоз.

„Много често жените в този бизнес са принудени да избират между работата си и да замълчат за неприятното преживяване или да загубят работата си, споделяйки за травмиращото преживяване. Много е важно да има RESPECT програми, за да може всеки да споделя свободно за преживяванията си, без да се тревожи за последствията“. Това коментира Ребеа Голдман от „Time’s Up“. Движението бе създадено през 2017 г., за да подпомогне жертвите на сексуално насилие

Преди няколко дни маркетинговият директор на Victoria’s Secret подаде оставка. Едуард Разек е решил да се оттегли заради несъгласието му с наемането на трансджендър към ангелите.

„Винаги сме били и ще бъдем загрижени за благосъстоянието на нашите модели. Ще се включваме и в други кампании, защитаващи правата и сигурността на жените“, коментира представител на марката.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви