Арестуваха жената, мамила с фалшиви почивки по Южното Черноморие

0
61

Полицията задържа жената, измамила десетки туристи с фалшиви почивки по морето.

Елка Николова е била заловена във Враца, съобщи Нова тв. Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие

Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди.

Една от жертвите на измамата разказа своята история пред Нова телевизия: „Видях обява в интернет. Офертата беше хубава и реших за звънна. Николова предлагаше къща за гости „Елена” в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. Каза, че вилата се намирала на морето.

След 6 дни уговорки по телефона, измамничката убеждава да й бъде изпратена част от сумата.

„Преведох 289 лв., което е 50% от цената на 6-дневната ни почивка. Стигнахме до указаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. На улица „Вита 10” няма нищо. Има една гола поляна”, разказва измамената, която пожела да остане анонимна

Питала в най-близкия магазин за адреса. Там й казали, че е десетата, която търси къща на това място.

„Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва, са откраднати от различни хотели”, сподели още жертвата на схемата.

dnes.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here