Ивайло Дражев ще се яви като независим кандидат за кмет на Бургас в предстоящите избори, подкрепен от политически партии и сдружения. Ще издигне и листа за съветници, която ще води. Това съобщи бившият футболен бос на ПСФК „Черноморец” Дражев на специална пресконференция днес.

Причината да излезе като независим кандидат, е че от местната структура на левицата отхвърлиха кандидатурата му, тъй като не отговарял на критериите за кандидат за кмет и кандидат за общински съветник, гласувани от НС на БСП

Въпреки че бе издигнат от три партийни структури, Общинският съвет го отстрани. Дражев ще изчака 14 август, когато на национален форум на Столетницата ще се вземе окончателно решение кой ще е кандидатът на БСП за Бургас.

„Дал съм съгласието си да бъда независим кандидат за кмет, подкрепен от БСП. Ако на националната конференция на партията има промяна на решението, взето от местната структура, аз ще участвам. Дори и без подкрепата на БСП, ще се кандидатирам”, каза Дражев

Както е известно местната структура издигна като официален кандидат Николай Тишев, но Дражев се надява нещата да се обърнат в негова полза.

Дали ще бъде номиниран с инициативен комитет и подкрепен от политически партии, ще стане ясно по-късно, тъй като на 25-ти излизат формулярите на документите за ЦИК

В листата си с кандидати за съветници Ивайло Дражев ще включи кореняк бургазлии, честни и отговорни хора – лекари, общественици, хора в неравностойно положение – работещи в полза на обществения интерес, а не на заплати и далавери в общината.

Относно предстоящите избори, той категорично заяви, че в Бургас изборите приличат на уговорен мач между БСП и ГЕРБ. Уговорката е направена от 4-5 човека в местната структура на левицата без знанието на Корнелия Нинова

„Те са се разбрали с ГЕРБ, а Димитър Николов е взел на концесия цялата местна структура на БСП. 7-8 листи са производни на ГЕРБ и са в „топла връзка” с кметската администрация. Няма да коментирам Димитър Николов. Но Бургас е най-мръсният, най-тъмният град. В този мач ще има опозиция”, категорично заяви Дражев и допълни, че част от битките му като общински съветник ще е премахване на Синята и Зелена зона, поне 30% по-ниски местни данъци и такси и за „противодействие на негласните договорки между различните политически партии за фаворизацията на един, единствен претендент”.

Ивайло Дражев засегна и футболната тема, свързана със стадион „Черноморец”, като настоя Община Бургас да отговори на два важни въпроса – „Кой е виновен да бъдат откраднати стадион „Черноморец” и Колодрума? и „Защо се стигна до това състояние на клуба?”. Според бизнесмена, не е редно общината да организира 100-годишнината на „Черноморец”, след като тя е допринесла за унищожаването му

„Щетата само за стадиона е 40 млн. евро., а за Колодрума 10 млн. И към момента има действащ концесионен договор. Титулярният клуб е ПФК „Черноморец Бургас”, който аз представлявам, но се мълчи. С решение №79 от 4 юли т.г. ОС Бургас открива процедура за обявяване в несъстоятелност на ПСФК „Черноморец”. Заради едни 27 000 лева. Инспекцията по труда е поискала откриване на процедурата. Сега само за едни фойерверки, от бюджета на общината бяха отпуснати 30 000 лева.

Този клуб няма нищо общо с автентичния „Черноморец”. Аз притежавам емблемата на клуба”, допълни Дражев

Според него, не е редно общината да организира 100-годишнината на „Черноморец”, след като тя е допринесла за унищожаването му.

„Предишната администрация и сегашната унищожи стадион „Черноморец”. Видно е от докладните – какво са предлагали и какво са гласували. Направиха така, че стадионът да бъде подарен на ПФК „Нафтекс”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви