С ново лично постижение и първо време в една от най-тежките дисциплини 200 м бътерфлай, Теодор Стоилов извоюва златното отличие от Държавното лично отборно първенство за юноши и девойки старша възраст.

Само преди по-малко от месец в същата дисциплина, но на държавното за мъже и жени, шампионът на ПК „Метропол” подобри времето си и финишира за 2:17.94 мин. Още тогава плувецът, който е възпитаник на треньорката Хариета Гарибян, показа, че е в отлична форма и тепърва ще разкрива потенциала си

Сега на басейна в Дианабад, очаквано Теодор Стоилов се изкачи на шампионския връх. В оспорваната надпревара той отново демонстрира добра техника и издръжливост, като свали времето си на 2:14.67 мин., с което се окичи заслужено с шампионското злато.

На държавното лично отборно първенство отлично се представи целият отбор на ПК „Метропол”, в чийто състав, освен Теодор Стоилов, бяха още Павел Великов, Атанас Тотляков, Стелян Василев, Божидар Лефтеров, Иван Петров и Жаклина Тодорова

С две години по-малките за възрастта си Павел Великов и Атанас Тотляков в индивидуалните си стартове се класираха в първата десeтка. За възрастта си те дадоха втори времена. Стелян Василев също записа предни позиции в стартовете, които участва.

В щафетите 4х100 м смесена по стил и 4х200 м свободен стил, в състав Стелян Василев, Теодор Стоилов, Павел Великов, Божидар Лефтеров и Атанас Тотляков се класираха на шесто място от общо 18 стартирали карета в дисциплините.

В комплексното класиране при мъжете момчетата на ПК „Метропол” се наредиха на осмо място, а в комплексното са на 12-то.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви