Брандът за бельо Victoria’s Secret подписа своя първи договор с транссексуален модел. Името ѝ е Валентина Сампайо и е едва 22-годишна. Тя се похвали сама в Instagram, където пусна кадър „зад кулисите“ от фотосесията ѝ за лейбъла.

„Никога не спирай да мечтаеш“, добави в друг пост бразилката. Новината е повече от изненадваща, тъй като неотдавна маркетинговият директор на марката Ед Разек направи някои изказвания, които бяха насочени срещу транссексуалните

„Ако питате дали обмисляме да включим транссексуален модел или модел плюс в наше шоу, правили сме го. Не смятам, че можем да предоставим по нещо за всеки вкус. Това е специфичен бизнес, а не квартален магазин. Таргетираме конкретна група, на която да продаваме, а не на целия свят. Не смятам, че трябва да включваме транссексуални модели. Това шоу е фантазия, 42-минутно специално забавление“, коментира публично той и си навлече гнева на звезди като Риана и конкурентите си в лицето на Aerie и Third Love, които настояха да се извини публично.

Самата Сампайо не е коментирала думите му. Тя издаде, че никога не се е чувствала дискриминирана или потискана заради решението си да смени пола си. Тя е дете от съвсем обикновено семейство – баща ѝ е рибар, а майка ѝ учителка

„На 8-годишна възраст майка ми ме заведе на психолог. Тогава вече се чувствах по-добре в компанията на момичета. Чувствах се една от тях и обичах да колекционирам кукли. Психологът разбра веднага, че съм транссексуална.

На 12 години започнах да се наричам сама Валентина. Бях чула това име и смятах, че е много красиво.“, сподели пред бразилския вестник Diario do Nordeste супермоделът.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 4 =