Екатерина Капрова
Какво мисля

Народът затлъстява. Плющи свинско, дебелее и няма вътък да копа на полето. Седи по кръчмите и псува властта. Затова трябва да избием прасетата. Я, да видим сега кого ще псуваш, бе, простак мазен!

Изтрепахме ли ти козите и овцете?! Изтрепахме ги. Кравите отидоха ли и те преди няколко години?! Отидоха. Кокошките и те се натръшкаха. На ти сега месо, мляко, яйца… На био ще ми се правиш! Има си говежди пържоли от  американския резерв, има си агънца от Турция, има си немски бройлери, има си и яйчен прах и мляко на прах от други европейски страни.

Статистика:

Африканска чума по прасетата сега, птичи грип през април и през 2018-а, обикновена чума по кози и овце миналата година, син език през 2014-а, шап през 2011-а. За малко ни се размина антракса миналата година, който беше в Турция.

Останаха ни рибите. И понеже съм сигурна, че и на тях ще им измислят нещо, че да пазаруваме сьомга от Норвегия, веднага предричам:

Ко̀и херпесвирусна инфекция по шарана, Вирусна хеморагична септицемия, Инфекциозна хемопоетична некроза, Инфекциозна анемия по пъстървите, Пролетна виремия по шараните.

За цацата нищо не пише, обаче тя сама ще си измре. От стрес. Ако види на какви цените се продава в Созопол.

Морето пак се пълни с рапанчета. Понеже там, където ги изнасяхме, получиха квота за улов. За мидите и рапаните се знае, че са химическите лаборатории на морето и обират мръсотиите, така че, тях, ако искате, си ги яжте. Най-добре си ги ловете сами, защото на пазара се продават само от фермите на нашите хора.

Сега ще помислим и за болести по доматите, корнишоните и ряпата. Ще се посъветваме със страните – износители и за болести по зелето, картофите и чушките. Вече сме се справили с ГМО-то на царевицата и пшеницата. А пък зехтина от Гърция е по-полезен от нашето олио. Затова ще направим нещо и за слънчогледа.

И после започват едни камиони да търчат по новите ни магистрали, да пълнят лъскавите молове, да текат едни комисионни…

И понеже знаем, че сте много хитри, ви развъдихме тази година едни еййййй такива скакалци. Понеже се побратимихме с азиатските страни. Стават за ядене – чист протеин, обаче не знаем дали пък не разнасят северно нилската треска, дето ви я пуснахме през комарите. Нищо де, и без това сте се ояли с тези високи пенсии, дето ви ги гласувахме. Пък децата вече свикнаха на дунапренените домати в Англия. Няма да се караме със Северно македонците, я. Там си произвеждат каквото трябва, от там ще внасяме. Ако не се разберем друго с испанците и гърците.

А Америка и тя ни обеща, освен 20-годишното си говеждо, и бая царевица да даде.

Абе, ще ми псуват по кръчмите те!

Екатерина Капрова

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви