Захари Стоянов

До края на деня ще приключи преасфалтирането на коловозите по бул. „Захари Стоянов“. Строителните дейности се изпълняват за сметка на изпълнителя.

За кратко време след основния ремонт на бул. „Захари Стоянов“, основната входно-изходна артерия на к-с „Меден рудник“, в един участък от около 50 метра върху пътя се образуваха коловози. Община Бургас не прие изложените от фирмата изпълнител доводи, че единствената причина за деформацията са преминаващите оттам претоварени тежкотоварни автомобили. Затова се осъществява възстановяване и подсилване на този участък, който се намира в средната лента за движение на бул. „Захари Стоянов“, преди кръстовището с ул. „Георги Попаянов“, в посока Пътен възел Юг. Пълно затваряне на пътя не се налага

Междувременно кметът Димитър Николов поиска извънредни проверки от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и компетентните служби на Агенция Пътна Инфраструктура, в чиито правомощия е да следят за изрядността на товарните автомобили (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/39071). През цялото лято техните инспектори трябва да осъществяват засилен контрол при входовете и изходите, както и на територията на града, като замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите.

Кметът отправи своя призив на 1 юли. Компетентните служби съобщиха, че до днес са проверени 117 тежкотоварни автомобила. Установените нарушения с претоварване, което вреди на пътната настилка, са 21, повечето именно по маршрута, минаващ през бул. „Захари Стоянов“ към пристанището. На нарушителите са съставени актове. Проверките продължават.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × 5 =