През последните няколко месеца нисковъглехидратното и високомазнинно хранене станаха хит сред хората, които искат да се избавят от излишните килограми. То се предпочита, защото предлага по-голямо разнообразие от храни, които може да се хапват. Ако обаче не обичате да консумирате по-мазни меса, е добре да потърсите друг режим.

Монодиетите се използват за пречистване на организма. Наричат се така, защото при тях човек яде само една и съща храна всеки ден. Разбира се, това носи както своите предимства, така и недостатъци за организма. Динената диета е една от най-често използваните през лятото, просто защото има изобилие на плода по магазините. Но тъй като 90% от плода е вода, не бива да се изпълнява всеки ден, а по-скоро да се използва за така наречените разтоварващи дни през седмицата

Динята е нискокалорична (в 100 грама има 37 килокалории) и съдържа антиоксиданти, които прочистват организма от токсини. Два дни на седмица са ви достатъчни, за да елиминирате вредните вещества от тялото и свалите малко излишно тегло без да си навредите. Тя е богата още на влакна, които засилват метаболизма, както и фолиева киселина, натрий, магнезий, желязо и калций. Взети заедно, тези вещества имат диуретичен ефект и същевременно засищат.

Не се притеснявайте, освен диня, може да ядете и по 1-2 филийки пълнозърнест хляб на ден. Иначе е позволено да похапвате до 1,5 – 2 кг, но не повече. Има вариант да пробвате режима за 7 дни или просто да замените обикновените хранения с него за 2, най-много 3 на седмица

Най-често с така наречените разтоварващи дни (само с диня и малко хляб на закуска) се топят до 3-4 килограма. Не прекалявайте все пак, защото ядейки единствено от сладкия плод рискувате да се лишите от полезни витамини и минерали.

Много важно е след динената диета да започнете постепенно захранване, а не да се нахвърлите на пържолите веднага. Постепенно включвайте белтъчини и въглехидрати, а на по-късен етап и мазнините, за да нямате дискомфорт в стомаха.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 + seven =