Специализираната прокуратура е издала Европейска заповед за разследване на територията на Франция по казуса „ТАД Груп“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От държавното обвинение посочват, че в рамките на разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов.

По-рано днес прокуратурата публикува част от доказателствата по делото срещу обвинените в кибертероризъм Иван Тодоров, Георги Янков и Кристиян Бойков.

В част от тях се споменава името на главния редактор и медията му.

Прокуратурата разпространи част от доказателствата, събрани по делото за хакерската атака срещу НАП. Публично достояние вече са и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени пред Специализирания наказателен съд. Те се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

В хода на разследването е установено, че сочената за извършител на хакерската атака фирма – „ТАД Груп“, е правила неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.

Събирани били и лични данни за прокурори и следователи в папка със заглавие „Ne se chistiiiii“.Обвинения по казуса бяха повдигнати на трима души: собственика на компанията Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков. Тодоров бе задържан във вторник и ден по-късно – освободен срещу гаранция от 100 000 лева. От ареста излязоха и другите двама обвиняеми.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви