Собствениците на спрения строеж до двора на ОУ „Любен Каравелов“ протестираха днес пред сградата на община Бургас. Недоволството им беше свързано с докладната за отчуждителна процедура на мястото.

„Днес потърпевши сме ние, утре може да е някой друг. Безобразията на общината не спират, това си национализация“, коментираха протестиращите.

Според тях община Бургас е била наясно, че в този имот ще се изгради 5-етажна сграда, защото е направила ПУП. Също така било дадено е строително разрешение, отредило се е нивото на строителство.

Заради политически причини е спряно строителството. Няма никакво основание за отчуждаване, а опитът да се направи това засяга неприкосновеността на частната собственост“, коментирах още недоволните бургазлии

Те поискаха среща с кмета Димитър Николов, но долу при тях слезе Живко Димитров, директор на дирекция „Управление на общински имоти“. Той бе категоричен, че общината стои твърдо зад желанието си да се осигури свободно пространство в двора на ОУ „Любен Каравелов“.

„Към този момент дори не е стартирана процедура за отчуждаване. За да може се стартира отчуждителната процедура следва да има ПУП. Законът забранява замяна и допуска само възможността на отчуждително производство. Не може първо да заменим, а след това да отчуждаваме. Има желание за имотно обезщетяване, а не за замяна“, каза още Димитров.

1 КОМЕНТАР

  1. От алчност и простотия Бургас стана пребетониран, а за този район да не говорим. Кой е толкова луд, че купува жилища в този бетонен кафез?!
    Браво на общината, че макар твърде късно се опитва да намали щетите и да спре тези безумни строежи.
    Собствениците, като искат да си построят къща с двор, без да пречат на сегашните дгради или компенсация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви