водна топка

Европейската лига по плувни спортове (ЛЕН) е готова да повери на България организацията на нови континентални първенства в по-горни възрасти при юношите и девойките, след домакинството на историческия първи шампионат до 15 години, състоял се в „Парк Арена ОЗК“ в Бургас. Обяви го оперативният мениджър на централата Марко Бири.

„Поздравления за отличната работа. Начинът на реализирането на това събитие показа, че сте готови да приемете и още по-големи предизвикателства. България има пълната подкрепа на ЛЕН. Със сигурност съвсем скоро ще има шанс да организира друг европейски шампионат по водна топка“, заяви Марко Бири.

„Завърнахме се в България след много години.

Проведеното в Бургас историческо първо европейско първенство за юноши до 15 г. може да се приеме като ново раждане на активността на българската водна топка.

И за нас, за ЛЕН, това е много радостна новина. Защото България, страна с дългогодишна история във водната топка, се върна отново активно в редиците ни и показа, че е част от движението напред.

Трябваше да се рестартира активността на българската водна топка. Това начало – организирането на европейското първенство в Бургас, беше много важно. Най-вече заради

изградения фантастичен басейн в Бургас – той е един от най-хубавите, които имаме в цяла Европа.

От стратегията и плановете, които чух лично от кмета на Бургас Димитър Николов, мога да ви уверя, че за ЛЕН Бургас ще бъде много интересна точка на картата за организиране на европейски първенства.

Вярвам, че този пример, тази стратегия могат да бъдат реализирани и в други български градове – да се построят комплекси за водни спортове. Това със сигурност ще помогне за развитието на водните спортове във вашата страна и ще доведе до още по-голяма активизация и по-големи резултати. Нещо, което не би било възможно при липса на басейни.

Виждайки как изграждането на басейни и развитие на плувните спортове е философия и политика на община Бургас, отчитайки ентусиазма на новото ръководство на Българската федерация по водна топка, ние от ЛЕН виждаме в лицето на България страна, която е решена да развива отново водната топка и плувните спортове“, заяви още Бири.

„С организирането на историческото първо европейско първенство по водна топка за юноши до 15 г. България и Бургас доказаха капацитета да бъдат домакини на шампионати от такъв ранг.

Да, говорим за първенства в младежките категории, но те са много важни, защото те представят бъдещето на спорта. Младите атлети трябва да усетят духа и нивото на тези първенства от възможно най-рано, да съпреживяват незабравими моменти, да живеят живота на спортисти на най-високо ниво, за да бъдат мотивирани да продължат развитието си и самите те да се превърнат в бъдещето на спорта.

Затова за ЛЕН беше много важно, че организацията на европейското първенство за юноши до 15 г. в Бургас беше много добра и всички спортисти ще се приберат вкъщи с прекрасни спомени, че са били част от много важно движение в името на бъдещето на водната топка. А, както вече казах, вярвам, че България тепърва ще организира още важни първенства за бъдещето на европейската и световната водна топка“, завърши Марко Бири.

bgswim.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви