През 2020 г. ни предстои да видим новата екранизация по култовия роман на Франк Хърбърт „Дюн“. Тя е дело на Дени Вилньов, които от години работи по този проект. Ето че снимките на филма вече официално приключиха.

Новината съобщи Брайън Хърбърт, син на прочутия писател. „Снимките на първия филм по „Дюн“ завършиха и това бе отбелязано с финално парти. Някои от актьорите вече работят по други проекти и не спестиха суперлативите си за това как Дени Вилньов се е справил със снимачния процес“, написа той в Туитър

Фактът, че Хърбърт младши споменава „първия филм“, подсказва нещо, за което се говори отдавна. Вилньов сподели още миналата година намерението си да направи поне два филма за вселената, сътворена от Хърбърт. Предполагаме, че първият филм ще е екранизация по първата част от романа.

В него ще видим как героят на Оскар Айзък дук Лето Атреиди поема управлението на опасната пустинна планета Аракис, известна още като Дюн. Той прави това, за да контролира най-ценния наркотик във вселената, известен като Подправката, който удължава живота и сдобива приемателите му с ясновидски способности. Така предизвиква епична междугалактическа война

Актьорският състав е просто съкрушителен. Освен Айзък, участват още звезди, сред които Хавиер Бардем, Джош Бролин, Джейсън Момоа и Дейв Баутиста. Тимъти Шаламей е в главната роля на сина на дук Лето – Пол Атреиди, а Ребека Фъргюсън ще е неговата майка лейди Джесика. Премиерата на „Дюн“ очакваме на 20 ноември 2020 г.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви