Своеобразен семеен албум от своята 65-годишна история представя Държавен куклен театър – Бургас. Емоционалната изложба събира най-вълнуващите спомени на театъра в 24 фотоса. Проявата е част от VII – то издание на фестивала „Дни на куклите“ и вече радва минувачите пред алеята на КЦ „Морско казино“.

Експозицията „65-години Държавен куклен театър – Бургас“ показва вълнуващи моменти от творческия процес по създаването на един спектакъл, задгранични и национални турнета на трупата през годините, участия в интересни фестивали и емоционални моменти на сцената. Изложбата включва почти всички представления поставяни през последните 25 години, както и няколко заглавия от по-далечното минало оставили трайна следа в историята на бургаския куклен театър

Припомняме, че от 4 до 11 август на открита сцена „Охлюва“ започват най-чаканите летни дни – „Дни на куклите“. Ще бъдат представени любими детски приказки – „Снежанка и седемте джуджета“, „Дъщерята на самурая“, „Котаракът в чизми“, „Рибарят и златната рибка“ „Принцесите и змеят“ и „Чудните готвачи“.

Във фестивала ще се включат и театри от Англия, Испания и Естония . В афиша на събитието са включени чуждестранните постановки „Куклен цирк“ на театър „Notsy Oyster“, „Изгубеното време“ на театър „PLUS“ и „Умка – полярното мече“ на театър „Проект“

Официалното откриване ще бъде на 4-ти август от 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“, а веднага след това от 19.15 часа, публиката ще се наслади на една от най-обичаните приказки „Снежанка и седемте джуджета“ на Държавен куклен театър-Бургас. Вечерта ще продължи с чудната история „Меко казано“ на ДКТ – Бургас. Представлението ще започне в 20.00 часа.

На 5 август ще бъде представена книгата „Заешки истории“, а след това от 18.30 часа ще започне представлението „Принцесата и змеят“ на ДКТ-Бургас, а след него – „Мечтата на пътуващия актьор“ на театър „Ателие 313“ – София

Постановката „Дъщерята на Самурая“ на театрална формация „Сенджу“ започва от 20.30 часа.

По три спектакъла ще се играят от 8-ми до 10-ти август в часовете – 18.30, 19.30 и 20.30. Това са представленията „Куклен цирк“, „Изгубеното време“, „Момче и вятър“, „Принцесата и свинаря“, „Бон бон оле“, „Цяло лято чели“, „Бисерни сълзи“ и др.

На 9 август от 21.15 часа публиката ще има възможност да надникне „Зад завесата на водния куклен театър“ – уъркшоп на Малък куклен театър „Слон“.

Последните представления на 11 август са „Чудните готвачи“ на ДКТ-Варна от 18.30 часа и „Концертът“ на Центъра за изкуства „За Родопите“ – с. Бостина от 19.30 часа

Всички постановки са с вход свободен. Организатор на проявата е Държавен куклен театър – Бургас в партньорство с Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

8 − four =