„Черноморец” бе приет единодушно за участие в новия сезон на НБЛ. Заявката на бургаския клуб беше разгледана на събрание на Управителния съвет на Лигата. Ръководството на федерацията утвърди включването на тима в елита.

За последно бургазлии бяха част от НБЛ през сезон 2015/2016. През миналия сезон „Черноморец” игра в „А” баскетболна лига, където спечели сребърните медали след загуба във финалната серия с 0:2 от втория тим на „Академик София”

С приемането на „Черноморец” в елита, конкурентите в първенството ще бъдат четен брой – десет. Останалите заявки за НБЛ са от миналогодишните девет тима-участници. Това са: Балкан, Левски Лукойл, Берое, Рилски спортист, Академик Бултекс 99, Спартак Плевен, Ямбол, Академик София и Черно море Тича.

По време на заседанието бе прието от новия сезон в НБЛ да има изпадащ отбор. Това ще е завършилият на последното място в касирането, като неговото място ще се заеме от шампиона в „А” група. Съществува обаче и вариант, при който десетият отбор да запази мястото си в НБЛ, което може да стане, ако лидерът в „А” група откаже участие в елита

Бяха приети и правила за финансов феърплей в НБЛ, с които да бъдат защитени правата на играчите и треньорите. Състезателите ще подписват декларация и с нея, ако след края на сезона и преди началото на новия, те имат да получават суми, клубовете няма да могат да картотекират други състезатели, докато не изплатят тези суми.

Освен баскетболистите, подобна декларация трябва да попълват и клубовете. В нея трябва да пише сумата, която състезателите имат да получават по своя договор. Ако има разминаване или клубът дължи пари на свои състезатели, тимът няма да може да бъде картотекиран за новия сезон

Заплатите трябва да се превеждат по банков път, а не на ръка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви