QV3 на виража е като птица

Яките скутери на три колела бързо превземат пътищата. Особено приятна алтернатива са те в оживения градски трафик. Швейцарската скутерна марка Quadro Vehicles вече имат съвсем нова забавна машина. QV3 е името на превозното средство, което веднага привлича вниманието. Това е така, защото шофьорите могат да се наслаждават на истинско усещане за мотоциклет с наклон до 40 градуса, без да “целуват” земята.

Дръжката на QV3 е спортна и елегантна, дизайнът на лъскавите черни алуминиеви джанти напомня дизайна на тези на спортните коли. Матовият цвят на морския флот зелено (матов), снежнобял, суров черен (матов), титанов сив (матов) или гланцовата швейцарска червена закръгля визуалният облик на скутера.

С 220 килограма собствено тегло, QV3 според производителя, вероятно е най-лекият триколесен скутер в своя клас. Той успява да постигне съотношение на мощност и тегло от 7,6 кг на конска сила. Благодарение на ниското си тегло и ниския център на тежестта, може да маневрира изключително леко и пъргаво. Ашината има 14 цола колела отпред и 15-цола отзад.

QV3 има едноцилиндров двигател с четири клапанна технология и Euro4 одобрение. Ходовият обем от 350 кубични куб. см осигурява мощно задвижване и максимална скорост от 125 км/ч. Максималната мощност е 21,2 kВт/29 к.с. при 7000 оборота в минута. Интегрираната спирачна система AWBS с три спирачни диска може да се управлява класически чрез регулируеми спирачни лостове на кормилото, както и с крачната спирачка.

Кокпитът предлага скоростомер, оборотомер, LCD дисплей и многофункционален компютър показващ цялата важна информация. Под седалката има голямо багажно пространство побиращо две каски. В предната част има две отделения за съхранение с 12-Волтов контакт. Предното стъкло е аеродинамично оформено. Ергономичната седалка е предназначена да осигури достатъчен комфорт на водача и пътника.

Истинската забележителност тук е хидравлично-пневматичната накланяща система (HTS), която

позволява на QV3 едновременно да накланя всички колела,

без да губи сцепление. Тя абсорбира неравностите на пътя от всички колела, като двете предни колела могат да действат в зависимост от пътното покритие и да предлагат същото сцепление с пътя отдясно и отляво. Това намалява поетите вибрации и гарантира точна и стабилна динамика на шофиране дори на лоши повърхности и мокри пътища.

Това прави този “трикър” истинска птица по завоите, взимайки виражите като истинско хвъркато. И какво струва удоволствието от неговото Каране? Цената на новия QV3 според производителя е 7495 евро плюс разходите за доставка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви