Митьо Очите

Делото срещу Митьо Очите в Специализирания наказателен съд отново ще влезе в зала днес. В началото на месеца магистратите го върнаха в специализираната прокуратура заради допуснати многобройни процесуални пропуски и несъответствия между обвинителния акт и заповедта за екстрадиране от Турция. Заради тях адвокатите поискаха прекратяване на делото. Оказа се, че и един от обвиняемите е изчезнал.

Димитър Желязков – Митьо Очите и още 12 души, включително дъщеря му Станислава, са обвинени за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда, палежи и разпространение на наркотици.

Ако бъде признат за виновен, несебърският бос е заплашен от 15 години затвор, глоба от 5 до 10 хиляди лева и конфискация на половината от имуществото му.

Проверка през месец май в спалните помещения на болницата към затвора в София, където са настанени Митьо Очите и Миню Стайков, показа, че вътре са внесени забранени вещи, които бяха иззети: например 59 CD, карта за цифрова телевизия, разтегателен колан, iPhone, безалкохолни напитки, шоколади, вафли, колбаси, плодове, хранителни добавки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви