Tesla има проблеми

Tesla Motors отчита нови сериозни загуби – за второто тримесечие на 2019 г. те са в размер на 408 млн. долара. Това става ясно от финансовия отчет на производителя на електромобили. Компанията все пак намалява загубите си, тъй като през първите 3 месеца те са били 702 млн. долара.

За този период – април, май и юни, Tesla е успяла да продаде 95 000 електромобила, като приходите са 5,2 млрд. долара. Произведените от компанията коли са 87 000, става ясно от публикувания документ. Всички тези показатели показват, че прогнозата на изпълнителния директор на Tesla – Илон Мъск, няма да се сбъдне. По-рано той обяви, че компанията му ще излезе на печалба през третото тримесечие на 2019 г.

Tesla има и други проблеми,

тъй като един от основателите на компанията – главният технологичен директор Джей Би Страбуел, напуска. Тази новина заедно със съобщението за загубите за вторите три месеца доведе до спад на акциите на борсата с 12%. В момента те се търгуват за 233 долара за бройка, като от началото на годината са паднали с 20%.

На свой ред Мъск отново обяви, че основата цел пред компанията му си остава същата – продажбата на между 360 000 и 400 000 коли за цялата година. Тази прогноза обаче се поставя под съмнение от водещи анализатори, като се има предвид по-слабия резултат за първите 3 месеца на годината. Тя бяха определени от Мъск като „колебания от сезонен характер, които ще бъдат преодолени“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви