„Напускаме ЕС на 31 октомври на всяка цена.“ Това обеща новият премиер на Великобритания Борис Джонсън в първата си реч като лидер на страната пред „Даунинг стрийт“ 10, съобщават британски медии.

Джонсън е убеден, че може да постигне споразумение за избягване на проверки на границата с Ирландия. Той гарантира статута на работещите на Острова граждани на страните членки на ЕС.

„Трябва да сме готови да напуснем митническия съюз на ЕС“, обяви бившият кмет на Лондон и бивш външен министър на Обединеното кралство. Той каза, че иска да обедини страната. Поиска ново партньорство с ЕС. Първата стъпка е да благодари на гражданите на ЕС, които работят във Великобритания. При неговото правителство те ще получат пълно право да останат, пише EPA, цитирани от news.bg.

Според него Брекзит без сделка е „далечна вероятност“. По думите му, ако няма сделка, Великобритания ще си спести 39 милиарда британски лири.

„Да, ще има трудности, ако няма споразумение“, призна Джонсън и подчерта, че неговото послание към бизнеса е, че не решенията водят до проблеми, а отказът да се вземат решения.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × one =