Петима души са задържани във връзка с телефонни измами на територията на област Бургас. Това съобщиха на извънреден брифинг Йовита Григорова – зам.-Апелативен прокурор и говорител при Апелативна прокуратура – Бургас, Иван Кирков – Административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – Директор на ОД на МВР-Бургас.

Групата задържани са съпричастни за телефонни измами в размер на 60 000 лева. Трима от тях са от Бургас, а останалите двама, които са и братя, са от село Ветово, община Русе. Те са действали по популярната сред измамниците схема – „Помощ на полицията“. Двете измами, за които са хванати са за сравнително малки суми, под 1000 лева. Бургазлии са играли ролята на помагачи, а зад схемата са стояли двамата братя

„Това е един от малкото случаи, в които хващаме не само мулетата, но и самите измамници. Парите са били откарани към Шумен, като мулетата са сменяли на два пъти транспорта си до там„, каза комисар Калоянов.

Той поясни, че в бургаската полиция вече имат 5 случая на банкови служители, които сигнализират на органите на реда, когато възрастни хора теглят големи суми пари и се касае за измама.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви