кухня

Всички се сблъскваме с момента, в който дойде времето за нова кухня или обновление на старата. В повечето ситуации или не ни се занимава и е по-лесно да се обадим на дизайнери и така всичко да бъде направено по поръчка и с техни предложения. Има моменти обаче, когато искаме да се ангажираме изцяло с цялото обновление, разглеждаме модели на кухни онлайн, търсим различни материали и какво ли не, само и само да постигнем съвършенство.

Докато правим всичко това обаче допускаме някои грешки, които могат да се окажат фатални за цялостното изживяване. Събрахме няколко от тях в днешната статия, за да сме сигурни, че ще бъдат полезни за вас, а и за нас, ако ги забравим.

1. Електричеството

Живеем във време, в което всичко функционира с помощта на електричество. Затова и не трябва да го забравяме, дори когато става дума за обновление на кухнята. Всяко домакинство започва да разполага с все повече и повече уреди, а гледката на разклонители и голямо количество кабели, които само да ни се пречкат не е красиво, а и е крайно неудобно. Така че планирайте колкото се може повече контакти в кухнята ви, както и да са на височини, удобни за уреди като електрическа кана, кафе машина, тостер и др. Макар и да изглежда трудна задача, после ще сте щастливи, че сте направили всичко предварително.

2. Броят на шкафовете за съхранение

Освен ако не сте навлезли дълбоко в минимализма, значи имате много съдове, уреди и всякакви предмети в кухнята. Колкото и да ги намалявате, те сякаш се увеличават все повече и повече. И когато нямате къде да приберете всичко, което сте трупали съзнателно и несъзнателно през годините, ще разберете колко важни всъщност са шкафовете. Затова и съветът ни тук е да избирате новата си кухня не само по външния ѝ вид, а също и по броя шкафове и възможностите за съхранение, които ви предоставя. Вече няма да се чудите къде да приберете онази голяма тенджера, която свекървата ви е подарила.

3. Подредбата

Не решавайте кое къде да бъде чак когато всичко е готово. Това е рецепта за пълен провал. Както и да подредите всичко, ще се появи момент, в който ще сте забравили нещо от изключителна важност, което да направи така, че да преосмисляте цялата си подредба. Това освен, че е изморително, ще ви отнеме радостта от нареждането и ще трябва да преповторите всичко отначало, а понякога се случва да трябва да го правите дори още няколко пъти. Затова седнете с лист и химикал и опишете кое къде ще отиде. Драскането и преписването на лист определено е по-лесно от цялостно пренареждане.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви