Премахнаха 20 незаконни постройки в кв. „Победа“

0
25

По силата на десет кметски заповеди за премахване, днес събарят общо двадесет сгради в бургаския квартал „Победа“ – солидни тухлени къщи и различни други пристройки към тях. Те са изградени върху терени, които са предвидени за улична инфраструктура. Така Общината продължава поетапно да освобождава улица „Тамара“ от незаконни сгради, за да може при нужда до там да стигне линейка, пожарна, тежка или дезинфекционна техника.

„Собствениците“ и обитателите на тези сгради бяха предупредени още миналата година, че предстои тяхното премахване. Община Бургас е длъжна да спазва законовите процедури, които отнемат време, а отгоре на всичко част от заповедите бяха абсолютно неоснователно обжалвани в съда. Куриозен факт е, че някои от „собствениците“, знаейки, че къщите ще бъдат премахнати, са ги давали под наем през последните месеци

„Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата“, каза кметът Димитър Николов.

През последните години Община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки в кварталите „Победа“ и „Горно Езерово“, както и в ромската махала на к-с „Меден рудник“. И в момента има издадени заповеди за следващи такива акции, но не са изтекли законоустановените срокове за обжалване и доброволно изпълнение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here