Дали само като съветник от гражданската квота или и кандидат за кмет, станалият популярен учител от Английската гимназия Христо Симеонов е в листата на СЕК за местните избори.

Това оповестиха на пресконференция той и зам.-председателят на СЕК Константин Бачийски.

Мотивите да се включи в надпреварата за местно управление, Симеонов обясни с високия резултат от евроизборите, на които той се яви и спечели 3 641 гласа. Той решил да отговори на предизвикателството на настоящи и бивши негови ученици: „Като знаете толкова много, защо не вземете да оправите нещата?“ и затова се включва в местната кампания.

Досега имал предложения от почти всички партии да бйде включен в листите им, но видял интервю на Бачийски но национална медиа, допаднали му идеите и прямотата му и приел да е в листата на СЕК. „След 3-часова среща, открих у Бачийски визионер, с когото може да се работи“, обясни Симеонов. По думите му обсъждали идеи с перспектива на развитие за 25 г. напред.

Христо Симеонов заяви, че ако на местните избори СЕК се яви заедно с НФСБ, той ще излезе от листата и ще се яви самостоятелно.

От своя страна Константин Бачийски подчерта, че досега СЕК винаги се е явявала на местни избори самостоятелно.

Към момента не е обсъждана подредбата в листата на кандидатите от СЕК. Провеждат се последни събрания, след което ще стане ясно кой какво място ще заеме и дали СЕК ще има и кандидат за кмет. Припомняме, че на предните местни избори партията нямаше кандидат за кмет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви