Димитър Стоянов /вляво на снимката/ и Николай Тишев /вдясно/ са двамата кандидати на БСП-Бургас за кмет в предстоящите местни избори.

Обединява ги не само това, че и двамата в момента за депутати, а и категоричните им намерения да водят лява политика в общината, каза преди началото на партийната конференция Димитър Стоянов. И двамата са категорични нямат никакви спорове по отношение на това в каква насока да се развива местната политика.

Конференцията, в която участват 253-ма делегати от общината, ще избере както кандидатът за кмет, така и съветниците в листата, каза за BurgasNews общинският председател Живко Панайотов /снимката горе, вдясно/. Изборът ще е таен. „За първи път от доста време насам, с изключение на кварталите и някои малки населени места, ще имаме навсякъде кандидати за кметове. За листата в Бургас ще редим 52-ма кандидати“, добави той. Бройката като цяло е 18. Господинов поясни, че днес ще станат ясни имената на 35, а останалите ще са от гражданската квота. Днес само ще се определят 15-те места в листата и по какъв принцип ще се избират кандидатите. Кои ще са имената от гражданската квота, които ще запълнят тези 15 места, това ще стане ясно през септември.

Осем са кандидатите за водач на листата, който също ще бъде определен на заседание на ОбС по-късно.

Сред кандидате са общинският лидер Живко Господинов, едно от остриетата в предишния мандат на червените в ОбС Йордан Георгиев /снимката горе, с чаша кафе/, Христо Панайотов /снимката долу, вляво/, младежкият лидер Васил Иванов, Павел Маринов /снимката под текста/  – кандидат за кмет в по-предния мандат. Николай Тишев също е дал съгласието си за водач на листата.

По предварителен график конференцията трябва да приключи в 14.00 ч.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви