Николай Тишев е кандидатът за кмет на Бургас от левицата. Това решиха 253-та делегати на общинската конференция. Тишев оглави и листата за съветници. Припомняме, че опонентът му -депутатът Димитър Стоянов не попълни декларация за участие в листата.

 

В нея влизат още общинският лидер Живко Господинов, шефът на Транспортна болница Чанко Мирчев, бившият областен управител и кандидат за кмет по-предния мандат Павел Маринов. На пето място е Христо Панайотов, шести един от най-успешните съветници, на когото не достигнаха малко гласове да влезе и в този ОбС – Йордан Георгиев. На седмо място е Георги Спасов. След него са Стоян Коларов и младежкият лидер Васил Иванов. Десето, 11-то, 12-то и 20-то място са за представители от гражданската квота. Имената им ще станат ясни най-късно през септември. Търсят се за тях определено познати имена,  с активна дейност.

Стремежът на червените е да се върнат ударно в следващия ОбС, поставяйки си летва от 10 мандата.

За мнозина изборът на Николай Тишев, който се изправи срещу колегата си в парламента Димитър Стоянов, не е изненада. Той редовно участва в представянето на стратегията „Визия за Бургас“, която социалистите са си поставили за цел да реализират с идването си на власт.

Кандидати за кметове на населени места за Местни избори 2019:

Веселина Маринова – село Маринка

Галина Дараданова – град Българово

Георги Дросев – село Твърдица

Григор Пеев – село Извор

Костадин Георгиев – село Равнец

Тодор Тодоров – село Изворище

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви