След края на всички изпълнения на първите два уреда в индивидуалната надпревара България може да се поздрави с първия финал на първото Световно първенство по художествена гимнастика за девойки в Москва.

Направи го Ева Брезалиева. Състезателката на бургаския клуб „Олимпия” изигра отлично своята композиция с въже и с оценка от 17.900 влезе във финала на уреда с втора по сила оценка.

Втората българска представителка Катрин Цонева изпусна топката извън килима и не намери място сред финалистите на уреда.

При ансамблите – девойките ни изиграха композицията си с 5 ленти, която е по-трудната от двете и логично базата с оценки е по-ниска. Момичетата играха с много желание, имаха отличен синхрон, но направиха една сериозна грешка и това им отреди оценка от 16.450, което е втора по сила оценка на това съчетание. Първоначалната оценка, която българките получиха, бе 16.150, но след подадена контестация оценката бе повишена на 16.450 т.

Днес за България Стиляна Николова ще играе на бухалки, Валерия Ватова на лента, а ансамбълът ще играе съчетанието си с 5 обръча, след което ще стане ясно отборното класиране и всички финалисти в индивидуалното и ансамблите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви