Плувкиня, волейболист и двама тенисисти са представителите на Бургас в Младежкия Олимпийски летен фестивал. От 27 до 28 юли в азербайджанската столица Баку за призови позиции в класирането ще се борят Жанет Ангелов от ПК „Акулите”, Денис Карягин от ВК „Нефтохимик 2010” и тенисистите на ТК „Авеню” Стела Пеева и Динко Динев.

Талантът в бургаското плуване при подрастващите Жанет Ангелова ще участва в пет дисциплини. 15-годишната състезателка ще гони медали в свободния стил на 50, 100, 200, 400 и 800 метра. Стела Пеева и Динко Динков ще се състезават на сингъл и на двойки. Дебютантът в Шампионска лига Денис Карягин и националния юношески отбор на България отпътуваха с амбиция за победи.

България ще бъде представена от общо 52-ма състезатели, представители на 7 спорта – лека атлетика, спортна гимнастика, джудо, плуване, тенис, борба и волейбол (с отбори и при момичетата, и при момчетата). 15 треньори и петима рефери допълват българската група.

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку.

Бъдещите спортни звезди на България бяха изпратени от председателя на БОК Стефка Костадинова.

„Помнете, че с нищо не отстъпвате на останалите. Излизате като равен с равен. Отивате и побеждавате, скачате 210 см и грабвате отличията. Това за вас е една малка олимпиада. Изживейте стартовете и срещите с връстниците си и носете с гордост българския герб. Стискаме ви палци и ви чакаме така усмихнати, щастливи и след седмица при пристигането,“ каза Костадинова, след което се срещна и окуражи представителите на всеки едни спорт по отделно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seven − six =