Документалната лента „Тихият Ангел“ пожъна голям успех сред българските зрители. Филмът беше представен в дълга версия на премиера през декември в зала 1 на НДК, а в навечерието на Възкресение Христово bTV излъчи и телевизионната версия на лентата.

„Тихият Ангел“ е разказ за живота и делото на Добре Добрев – известен сред хората като дядо Добри и разпознаваем от мнозина като: „Най-смиреният човек на света“ или „Светецът от Байлово“. Добре е надживял две световни войни, смените на политическите режими, както и страстите на новото време.

Неди Джон Крос и екипът му обявиха, че имат намерение да представят лентата на редица международни филмови фестивали, като крайната цел е номинация за „Оскар“ в категорията за документален филм. Toва може да се осъществи, само при условие, че филмът получи подкрепа за номинация и от българската държава.

Историята на дядо Добри е изключителна. Хората, които са имали щастието да се докоснат до него, са променили битието си завинаги. Неговият пример трябва да бъде споделен със света и именно това е амбицията на екипа.

Припомняме ви, че през декември миналата година „Тихият Ангел“ беше отличен като най-добър документален филм в рамките на „United Film Festival“ в Лос Анджелис.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви