По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективни наказания от 9 години на Йордан Янев и 8 години затвор на Живко Тончев.

Те са подсъдими за това, че на 07.05.2017 г. в кв. „Банево“, в съучастие като извършители, в района на детска градина, отвлекли лице, което не е навършило 18-годишна възраст. Това е ученикът Златин, тогава на 16 год.

Те са подсъдими и за това, че по-късно на същата дата на поляна в близост до гориста местност, намираща се на около 100 метра от „Каптажа“ на кв. „Банево“, в посока кв. „Ветрен“, принудили непълнолетното лице да извърши нещо против волята си, а именно да признае, че противозаконно е отнел дебитната карта на Йордан и да му я върне. Двамата употребили за това сила.

Йордан държал с една ръка въже, което преметнал през шията на пострадалия и пристягал, нанасял с другата ръка удари с юмрук по тялото. През цялото време му отправял заплахи с думите: „ Ще те убием, ще те обесим, ще те завържем!“

Жельо нанасял удари с юмруци в лицето и тялото на Златин, удрял го с коляно в корема и гърдите. Ритал го и по тялото, отправяйки му същите закани.

Наказанията трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви