Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Михаил Станчев. Той е обвинен за това, че на 02.06.2018 г. в Слънчев бряг, пред хотел, по начин опасен за живота на мнозина, чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие, направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице, като умишлено умъртвил Коста Николов и направил опит умишлено да умъртви Симона Тонева, прострелвайки я в областта на лявото слепоочие, с което й причинил постоянно общо разстройство на здравето. Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи дата на заседанието си.

54-годишният собственик на казина Коста Алексиев Николов-Маджурина  / снимка – фейсбук/ от Нова Загора и 22-годишната Симона Тонева Тодорова от Дряново – негова служителка и приятелка, отивали на вечеря в елитен ресторант в Слънчев бряг, когато килър ги нападна и стреля по тях.

Убиецът първо стрелял по хазартния бос, който изчаквал Симона в луксозния си мерцедес, S класа, спрян на аварийни пред комплекс “Сън вилидж”.

Килърът се доближил пеша до мерцедеса и стрелял от упор по Коста, който седял на шофьорската седалка. Четири куршума попаднали в главата на хазартния бос, който издъхнал намясто,.

Отзад в колата имало двама мъже, те по чудо се отървали невредими.

В момента на стрелбата Симона излизала от “Сън вилидж”, в който хазартният бос притежавал апартамент. Приближавайки към мерцедеса, спрян на няколко крачки от входа на комплекса, Симона видяла как мъж стреля по Коста.

22-годишната тогава Симона Тодорова, дъщеря на шефа на полицията в Дряново Тони Тодоров, беше простреляна в лявото слепоочие. Тя беше откарана е в тежко състояние в УМБАЛ – Бургас, където изпада в кома. Момичето успя да се възстанови.

37-годишният тогава Михаил Станчев беше арестуван ден след показното убийството на границата в Лесово при опит да напусне страната. Той е пътувал сам в автомобила си. В него е открито и законното му оръжие – пистолет „Макаров“.

Основната версия за стрелбата е престъпление от ревност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви